Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 14 juli 2008

Zomercampagne tegen zwerfafval tijdens Wandelvierdaagse

Tijdens de Vierdaagse in Nijmegen zullen opvallende steltlopers extra aandacht vragen voor het zwerfafvalprobleem.

De zomercampagne – een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het VNO-NCW, het Ministerie van VROM en de uitvoeringsorganisaties SenterNovem en stichting Nederland Schoon – krijgt hiermee volgende week een extra dimensie. De campagne wordt gevoerd onder het motto ‘Doe een ander je afval niet kado’ en is primair gericht op vakantiegangers, toeristen en recreanten.
Zwerfafval staat op de eerste plaats in de ‘ergernis-top-tien’. Er zijn nog steeds mensen die hun afval niet in de afvalbak gooien, maar op straat of in de struiken. De campagne spreekt mensen aan op hun verantwoordelijkheid voor een schoner Nederland.
Het Zwerfafval Actieteam bezoekt de komende tijd diverse evenementen om aandacht te vragen voor zwerfafval en hoe je het kunt voorkomen. Het team neemt onder bezoekers een mini-enquête af over wetenswaardigheden op het gebied van zwerfafval. Naast aanwezigheid tijdens de Vierdaagse in Nijmegen is het actieteam ook te zien tijdens de Blauwvingerdagen in Zwolle, de Tilburgse Kermis, de Sneekweek, de Tall Ships’ Races in Den Helder, de Wereldhavendagen in Rotterdam en de Uitmarkt in Utrecht.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website