Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 17 september 2008

Enschede start proef inzamelen oud papier met minicontainers

In opdracht van de gemeente Enschede begint Twente Milieu met een proef om papier in te zamelen met behulp van minicontainers.

Met de proef wil de gemeente Enschede onderzoeken of een efficiëntere scheiding van oud papier en karton uit het restafval mogelijk is. In Enschede wordt 50 procent van het oud papier gescheiden aangeleverd, terwijl de doelstelling 75% is. De proef gaat in oktober van start en zal een jaar lang lopen. De geselecteerde proefwijken, laagbouw, vertegenwoordigen ongeveer tien procent van de stad. Na afloop van de proef wordt op basis van de ervaringen en resultaten bekeken of in de gehele gemeente Enschede papiercontainers worden ingevoerd.

Gratis containers
Bewoners in de proefwijken zijn schriftelijk geïnformeerd over de proef. Zij zijn in de gelegenheid gesteld om aan te geven of zij de gratis minicontainer willen ontvangen. Daarop hebben ruim 3.500 van de 3.900 huishoudens aangegeven hiervan gebruik te willen maken. Deze week is begonnen met het verstrekken van de gratis minicontainers. Deze hebben een inhoud van 240 liter, zijn grijs van kleur en voorzien van een blauwe deksel met adressticker. 

Vrijwilligers
De vrijwilligers van verenigingen en scholen blijven net als nu helpen bij het oud papier inzamelen, op de inzameldagen zoals reeds bekend bij de buurtbewoners. De deelnemende scholen en verenigingen ontvangen als voorheen een vergoeding voor het ingezamelde papier. In Enschede is in 2007 ongeveer 7 miljoen kilogram papier ingezameld. Daarnaast verdwijnt er jaarlijks nog steeds 60 kilogram oud papier en karton per huishouden in de restafvalcontainer.

Meer weten over Gemeente Enschede?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website