Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 26 september 2008

Management neemt Translift over

Alle aandelen van de Translift Group zijn per 31 juli door vier leden van het management overgenomen van OMB Brescia.

Jan Beijer, Marco Plebani, Pieter Doorenweerd en Theo Voskuilen hebben deze stap gezet, omdat zij overtuigd zijn van het potentieel van de onderneming. De management buy out garandeert dan de continuïteit van de Nederlandse onderneming en geeft Translift een extra impuls om haar groeidoelstellingen te bereiken. Sinds 2001 waren de aandelen van Translift Group B.V. in handen van het Italiaanse OMB Brescia S.p.A. OMB had meerdere internationale bedrijven in handen die zich allen richtten op de ontwikkeling en fabricage van afvalinzamelsystemen. Tussen de verschillende aandeelhouders van OMB was echter al enkele jaren onenigheid over de weg die de onderneming moest inslaan. Hierdoor ontbrak het Translift aan de mogelijkheden zich verder te ontwikkelen. Toen de gelegenheid zich aandiende voor het management om de aandelen over te nemen, hebben zij dit dan ook met beide handen aangegrepen. Ook huisbankier ABN AMRO heeft haar volledige medewerking verleend aan deze overname.

Translift
Translift in Dronten is producent van innovatieve afvalinzamel- en container-transportsystemen. Al bijna een halve eeuw heeft zij ervaring in logistieke oplossingen, waarbij de ontwikkeling, engineering, productie, assemblage, marketing, verkoop en after sales service vanuit de eigen organisatie in Dronten wordt gedaan. In totaal werken circa 60 medewerkers bij Translift. Bekende producten zijn de kettinginstallaties voor het wisselen van containers, de afzetcontainers zelf en het ACTS gecombineerd spoorvervoersysteem. Meer recent heeft Translift een sterke ontwikkeling doorgemaakt met de zogenaamde zijladersystemen, die ingezet worden voor het geautomatiseerd inzamelen van afval uit bovengrondse of ondergrondse containers.

Vertrouwen
De vier kersverse eigenaren zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Jan Beijer: "Onze focus ligt op het uitbreiden van de eigen service organisatie en dienstverlening. Klanten vinden het steeds belangrijker om service en onderhoud met de daaraan gerelateerde kosten bij de leverancier onder te brengen. Ook is er een programma opgesteld om ons kwaliteitssysteem opnieuw te certificeren als zelfstandige onderneming". Pieter Doorenweerd voegt hieraan toe: "Translift heeft een unieke productrange voor de Nederlandse maar ook de internationale markt. Zonder de OMB organisatie kunnen wij hier versneld op inspringen, enerzijds omdat de marktvraag toeneemt, anderzijds doordat we met een sterke ontwikkelingsafdeling en flexibel productieapparaat kunnen reageren op markt- en klantbehoeften".
Marco Plebani heeft een ruime internationale ervaring in het opzetten en aansturen van gespecialiseerde organisaties. Hij richt zich er vooral op de productieorganisatie verder uit te bouwen waarbij flexibiliteit, doorlooptijd, maar ook inkoop en logistiek verder geoptimaliseerd worden. Theo Voskuilen, de financiële man achter Translift, ten slotte: "Ook een sterk financieel plan is noodzakelijk om onze doelstellingen te behalen. Dit, in combinatie met een goed gevulde orderportefeuille, heeft onze financiële partners overtuigd en gezorgd voor de benodigde financiële middelen".

Meer weten over VDL Translift bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website