Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 oktober 2008

Sorteerinstallatie Bollegraaf grootste in Groot-Brittannië

Bollegraaf Recycling Machinery heeft voor Greenstar de grootste sorteerinstallatie van Groot-Brittannië gebouwd. De installatie sorteert gemengd recyclebaar materiaal en staat in Aldridge.

De installatie van Greenstar is sinds kort volledig operationeel. Na Cardiff County Council is dit de tweede grote sorteerinstallatie die Bollegraaf in 1,5 jaar heeft afgeleverd in Groot-Brittannië.
Sinds de regering van Engeland zich heeft geconformeerd aan de Europese regelgeving omtrent recycling, is de recyclingbranche in Groot-Brittannië in een lift gekomen. Het dumpen van afval moet van 79 procent naar 35 procent gereduceerd worden. Veel gemeenten hebben daarom voor het zogenaamde single-stream concept gekozen. Dit houdt in dat alle recyclebare materialen in één lading verzameld worden. Daarna wordt het met één sorteerinstallatie uitgesorteerd. Dit is een effectieve en milieuvriendelijke manier om te recyclen. Het bespaart transport- en energiekosten. Greenstar vroeg Bollegraaf de installatie te leveren.

Capaciteit
Door de technologie van Bollegraaf is de reinheid van de output van het materiaal hoger dan 96 procent. De installatie kan meer dan 250.000 ton per jaar verwerken, waarbij de stroom bestaat uit zowel gemixte als gesorteerde droge recyclebare materialen zoals papier, karton, plastic, glas, aluminium blikjes, staal en hout.

Bollegraaf Holding
De Bollegraaf Holding - met het hoofdkantoor in Appingedam - bestaat uit Bollegraaf Recycling Machinery en Lubo Systems. Bollegraaf leverde begin 2007 een installatie af aan Cardiff County Council. Deze installatie kan worden vergeleken met de Greenstar installatie. Het kan 60.000 ton gemengde recycle materialen per jaar verwerken. Naast dat de sortering de verwachtingen van de klant heeft overstegen qua capaciteit en reinheid van de output van het materiaal, is deze installatie ook nog eens beloond als veiligste installatie van Groot-Brittannië door de Health and Safety Department.

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website