Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 november 2008

Van Gansewinkel neemt A&G helemaal over

De Van Gansewinkel Groep vergroot haar belang in A&G Bedrijven van vijftig naar honderd procent. De aandelen die in handen waren van een joint venture-partner, worden overgenomen.

De transactie zal eind januari 2009 geheel afgerond zijn. Bij A&G Bedrijven werken 120 mensen, die in 2007 een omzet realiseerden van 36 miljoen euro. Het bedrijf is twintig jaar geleden opgericht en heeft als pijlers het saneren van verontreinigde locaties, het reinigen van minerale stromen, de bewerking en verwerking van (gevaarlijke) afvalstoffen en de productie van secundaire bouwstoffen.
A&G is een gecertificeerde grondreiniger met zowel vaste als mobiele installaties. Het bedrijf heeft twee stortplaatsen: een op de Maasvlakte voor niet-herbruikbare en gevaarlijke afvalstoffen en een in Zevenaar.
Van Gansewinkel en A&G werken al jaren samen om vlieggassen, die bij verbranding van afvalstoffen vrijkomen, te verwerken. In de nabije toekomst wordt ook nadrukkelijker gekeken naar het ontwikkelen van processen voor de toepassing van reststoffen.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website