Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 november 2008

Sita in Rijnmond voortaan op nachtwacht

Primeur in afvalbranche bevordert mobiliteit en draagt bij aan minder CO2. Sita start in het district Rijnmond met het 's nachts legen van containers op bedrijventerreinen in het Europoort/Botlekgebied.

Als groot voordeel van deze nieuwe aanpak ziet Sita de ontlasting van de A15 overdag en het verminderen van zowel het brandstofgebruik als de CO2-uitstoot. Paul Valster, districtsdirecteur Rijnmond, licht de nieuwe werkwijze toe: "Het is efficiënt en snel om 's nachts in te zamelen. 's Nachts hebben we alle ruimte en wij zitten overdag niemand meer in de weg. Zowel op de openbare weg als in het gebied op en rond een bedrijf. Ook hoeven onze chauffeurs niet meer te wachten op de vrachtwagens van andere leveranciers die bij hetzelfde bedrijf aan het laden en lossen zijn."
Nachtelijke inzameling is niet geschikt voor alle bedrijven. Sommige bedrijven sluiten hun bedrijfsterrein bijvoorbeeld na acht uur 's avonds af. Maar voor onder meer overslag-, transport- en (petro)chemische bedrijven, die een 24-uurs ritme hebben, is de nachtelijke afvalinzameling uitermate geschikt. Zijn er ook nadelen? "Ja, pech-hulp krijgen duurt 's nachts iets langer. En soms is het ook wel erg donker op de plaats waar de container staat."

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website