Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 november 2008

Meerlanden en Icova winnen Afvalaward

De Afvalaward is dit jaar gewonnen door Meerlanden en Icova. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door initiatiefnemer Afval Energie Bedrijf voor de beste kwaliteit afval.

De reden waarom de award dit jaar naar de Meerlanden en Icova ging: "AEB heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan de aanlevering van afval met de juiste kwaliteit en calorische waarde. Door middel van acceptatieochtenden voor alle medewerkers van de verschillende toeleveranciers, zoals de Stadsdelen van de Gemeente Amsterdam, omliggende Gemeenten en commerciele inzamelaars, heeft het bedrijf meer inzicht gegeven in het verbrandingsproces en de reden waarom bepaalde afvalstoffen niet gewenst zijn", aldus een woordvoerder van het AEB. Daarbij is er een afvalwaaier uitgebracht waarin de acceptatievoorwaarden steeds kunnen worden geraadpleegd. Die heeft er volgens de woordvoerder voor gezorgd "dat de mensen die daadwerkelijk met het afval bezig zijn zich meer bewust zijn geworden van de mogelijkheden bij AEB."
Volgens de intitiatiefnemer waren zowel De Meerlanden als Icova waren verrast met de prijs. "Beiden gaven aan dat zij veel aandacht besteden aan de kwaliteit van het afval en hun medewerkers hierover informeren. Vanuit Icova zijn onlangs alle medewerkers die daadwerkelijk te maken hebben met het laden van het afval op bezoek geweest bij AEB om te horen waarom er nu acceptatievoorwaarden zijn en wat nu de gevolgen zijn van het aanleveren van slechte kwaliteit afval. De volgende ochtend werden ook de medewerkers verrast met de Afvalaward en de bijbehorende taart."

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website