Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 08 januari 2009

Bernisse begint met scheiding plastic

Bernisse, Maassluis en Eersel zijn in samenwerking met Van Gansewinkel het nieuwe jaar begonnen met het gescheiden inzamelen van leeg plastic verpakkingsmateriaal.

Hellevoetsluis, Ridderkerk, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Sittard-Geleen en Venlo gingen deze drie daarin vorig jaar al voor. Gisteren bood Bernissese wethouder Trouwborst de eerste zak symbolisch aan. Het doel is de hoeveelheid plastic afval in het restafval drastisch te verminderen en het te recyclen. Van het ingezamelde plastic worden bijvoorbeeld autodashboards, kinderspeelgoed, mobiele telefoons, tennisballen en fleece truien gemaakt.

Informatiepakket
De bewoners van Bernisse hebben in december een informatiepakket ontvangen, waarin uitgebreid staat beschreven hoe men mee kan doen. Tevens trof men in het informatiepakket de speciale Plastic Heroesafvalzakken aan waar men het materiaal in kan verzamelen. Zo hadden de mensen al een paar weken de tijd om het lege plastic verpakkingsmateriaal (drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelflacons, plastic tasjes, champignonbakjes, et cetera) apart te houden om zo in het nieuwe jaar gescheiden aan te kunnen bieden. Van Gansewinkel zamelt de afvalzakken één keer in de twee weken in.

 

 

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website