Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 30 januari 2009

Sita least machines van Volvo en Sennobogen

Sita Recycling Services heeft voor haar diverse vestigingen in Nederland nieuwe machines in lease afgenomen.

Het gaat om drie Volvo graafmachines voor de locatie in Groningen, waarvan er al twee zijn geleverd. In Rotterdam zijn onlangs twee Volvo wielladers aan het werk gezet en worden de komende maanden ook nieuwe graafmachines verwacht. Verspreid over de overslaglocaties in Nederland zijn vier Sennebogen overslagmachines ingezet.

Volgens manager techniek- en onderhoud Wim Veldhuis bij Sita zijn voorafgaand aan de aanschaf de twee merken machines grondig getest. "De Volvo's kwamen zeer goed uit de test en daarom kozen we voor deze machines, mede door hun gunstige "total cost of ownership". De machinisten hebben ook invloed gehad op de aanschaf van de machines. Voor hen waren vooral de ruimte in de cabine, het comfort, de besturing en de snelheid doorslaggevend", zegt Wim Veldhuis.
De twee afgeleverde graafmachines Volvo EC240C worden bij Sita in Groningen ingezet bij het sorteren van afval. Nadat het bouw- en sloopafval is binnengebracht wordt het afval met de graafmachines gesorteerd en de sorteerinstallatie gevoed. Ook worden met de nieuwe graafmachines containers gevuld en worden er overslagwerkzaamheden verricht.
De drie graafmachines zijn identiek uitgevoerd. Zo zijn de machines net als de Sennebogen overslagmachines voorzien van een roetfilter, overdrukunit op de cabine en een grofmazige radiateur met automatisch omkeerbare fan. Verder zijn ze voorzien van extra werklampen voor beter zicht op het werk. Om te voorkomen dat stof een negatieve invloed heeft op het presteren van de machines, zijn de motorcompartimenten voorzien van extra stofgaas. Het CareTrack systeem waarmee de Volvo machines zijn uitgerust zorgt voor een goed actueel overzicht van exacte draaiuren, storingsmeldingen, onderhoudsintervallen en brandstofverbruik.
Voor alle Volvo en Sennebogen machines heeft Sita een Kuiken service overeenkomst afgesloten, ‘Gold' voor de Volvo's en ‘Geel' voor de Sennebogen machines. De monteurs van Kuiken zijn specifiek opgeleid voor Volvo en Sennebogen machines waarbij een optimale inzet gegarandeerd wordt.

 

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website