Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 februari 2009

140 Schone wagens voor Van Gansewinkel

Afvaldienstverlener Van Gansewinkel krijgt de komende weken 140 nieuwe vrachtwagens van DAF binnen, die voldoen aan de strengste uitlaatgasemissienorm EEV. In deze norm worden zeer lage fijnstofemissies voorgeschreven.

Van Gansewinkel heeft in totaal 1.600 gemotoriseerde inzamelvoertuigen. De 140 nieuwe vrachtwagens vervangen de voertuigen die nog op de Euro 0- of 1-norm vielen. Ze stoten 75 procent minder stikstof (NOx) en 94 procent minder roetdeeltjes uit. Door deze investering voldoet ongeveer een kwart van de vloot aan de op dit moment minst milieubelastende norm: Euro 5 of EEV.
Het milieubeleid van Van Gansewinkel houdt verder in dat inzamelroutes worden geoptimaliseerd om wegkilometers te verminderen. Ook werden er afgelopen jaar ongeveer 7 miljoen wegkilometers bespaard door transport over water en rails.
Dit voorjaar gaat in de binnenstad van Rotterdam een elektrische vuilniswagen rijden die binnen de milieuzone bedrijfsafval inzamelt. Hij rijdt op afval: de wagen brengt het afval naar de avi aan de Rotterdamse Brielselaan, die het afval omzet in elektriciteit. Als dit project succesvol blijkt zal Van Gansewinkel meer elektrische vrachtwagens inzetten.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website