Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 27 februari 2009

Abcoude en de Meerlanden inventariseren afval ophaaldienst

Positieve geluiden maar punt van kritiek blijft de opstelplaats van minicontainers die in sommige gevallen niet geschikt is voor de zijlader.

Na een klein half jaar het afval op een nieuwe wijze te hebben ingezameld, heeft de gemeente Abcoude de nieuwe wijze van afvalinzameling geëvalueerd met de Meerlanden, het bedrijf dat sinds oktober verantwoordelijk is voor de inzameling van het afval. In de afgelopen maanden zijn er een hoop positieve geluiden gehoord over de nieuwe wijze van inzamelen. Zo wordt het gewaardeerd dat de afvalstoffenheffing is verlaagd, dat het zwerfafval is verminderd en dat de milieustraat vaker open is. Uit het gesprek blijkt echter ook dat er nog een aantal verbeterpunten is.

Opstelplaatsen
Het voornaamste punt van kritiek vanuit de bevolking van Abcoude betreft de opstelplaatsen van de minicontainers. Hierbij blijken de wensen van de Meerlanden en die van gemeente Abcoude en haar inwoners soms verschillend te zijn. In het aanbestedingsproces heeft gemeente Abcoude duidelijk gemaakt dat verschillende locaties niet of minder geschikt zijn voor zijbelading. Ook heeft de gemeente aangegeven geen aanpassingen te maken voor zijbelading. De Meerlanden heeft toch gekozen het vuilnis in te zamelen middels zijbelading. Daarover zijn nadere afspraken gemaakt beide partijen. In die afspraken is onder meer bepaald dat iedere bak binnen een straal van 75 meter van de woning waar hij bij hoort aangeboden moet kunnen worden en dat, waar mogelijk, bakken op de stoep worden aangeboden en terug geplaatst moeten worden op de stoep. De Meerlanden mag onder die voorwaarden naar de meest geschikte opstellocaties zoeken voor de minicontainers.

Meer weten over Gemeente Abcoude?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website