Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 26 maart 2009

Sorteerinstallatie voor de grootste afval-autoclaaf

Deze maand levert Lubo Systems het sorteersysteem voor de grootste stoom autoclaaf recyclinginstallatie ter wereld in Newcastle.

De installatie zal 320.000 ton huishoudelijk afval, 60.000 ton licht industrieel afval en 20.000 ton groen afval per jaar verwerken. Het afval wordt onder druk met stoom behandeld, waardoor het wordt gesteriliseerd en voor meer dan de helft in volume reduceert. Het systeem kan huisvuil zowel los als in vuilniszakken verwerken. De autoclaaf recyclinginstallatie zal in 2009 volledig operationeel zijn.
Lubo Systems verzorgt de sorteerinstallatie voor het scheiden van de recycleerbare materialen die uit de autoclaaf komen, zoals ijzer, aluminium, kunststof, glas en vezels (hoog calorisch en organisch materiaal). De herwinninggraad van de materialen ligt hoger dan 90%. De vezels zullen worden gebruikt voor het genereren van energie. Momenteel ontwikkelt Lubo Systems een oplossing voor het verder scheiden van vezels en glas.
De installatie komt bij Graphite Resources Derwenthaugh Ecoparc. Het systeem voor sorteren van autoclaaf materiaal is door Lubo ontwikkeld en naar wens van Graphite Resources verder geoptimaliseerd. Lubo Systems is onderdeel van de Bollegraaf Holding. In april vorig jaar heeft de Bollegraaf Holding de Greenstar recyclinginstallatie in Aldridge geleverd. Dit is de grootste recyclinginstallatie van Groot-Brittannië. Vanwege de eigen ontwikkelde technieken kent deze installatie een uitzonderlijk hoge reinheid van het output materiaal van meer dan 96%.

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website