Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 08 mei 2009

'Doe een ander je afval niet kado'

De zwerfafval-communicatiecampagne 'Doe een ander je afval niet kado' wordt ook dit jaar gehouden. De campagne vindt net als vorig jaar plaats tijdens de zomermaanden.

's Zomers vertrekken Nederlanders en andere toeristen massaal naar hun vakantiebestemming, dierentuin, evenement, strand of attractie. Veel mensen stoppen hun afval niet in de afvalbak, maar gooien het op straat. Het Impulsprogramma wil daarom deze zomer in een campagne mensen wijzen op hun verantwoordelijkheid voor een schone omgeving: 'Laat je afval niet slingeren, doe een ander je afval niet kado.'
Essentieel bij de campagne is de lokale invulling door gemeenten, overige terreinbeheerders en bedrijven.  Daarom stelt de organisatie voor deze organisaties een heel pakket aan middelen beschikbaar, zoals posters, kant-en-klare advertenties en persberichten. 'Een deel van deze middelen kan worden voorzien van eigen naam en logo en worden opgestuurd,' aldus de organisatie.
Gemeenten, recreatieschappen, nationale parken, VVV's en andere belanghebbenden kunnen gratis middelen bestellen in de webwinkel. Op deze manier kunnen zij eenvoudig een lokale campagne opzetten. Net als bij de Landelijke Opschoondag staan de posters die gepersonaliseerd kunnen worden slechts kort in de webwinkel. De start van de landelijke campagne is op 15 juni 2009.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website