Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 juni 2009

Nu ook schoonste strandpaviljoen verkozen

Inspecteurs van de ANWB starten vandaag met het beoordelen van alle 92 Noordzeestranden. En kiest het publiek voor het eerst het Schoonste Strandpaviljoen van Nederland.

Het strand in Nederland wordt steeds schoner, maar het kost beheerders en paviljoenhouders nog steeds veel werk om het strand en directe omgeving schoon te houden. Dit jaar zullen veel mensen in eigen land vakantie vieren en dus zal het drukker zijn op de Nederlandse stranden. Toch verwacht Stichting Nederland Schoon dat ook dit jaar de stranden schoner zullen zijn. Volgens Henk Klein Teeselink, projectmanager bij Stichting Nederland Schoon, blijft het beeld dat strandbezoekers over de Nederlandse stranden en paviljoens hebben, nog steeds achter bij de werkelijkheid.
Klein Teeselink: "Onze stranden zijn schoon maar veel mensen laten nog steeds peuken, ijsverpakkingen en ander afval achter op of onder het zand. Zwerfafval op het strand is een grote bron van irritatie. We willen graag dat mensen genieten van een schoon strand en hun afval in de afvalbak gooien. Gebiedsbeheerders, paviljoenhouders en natuurlijk de strandgasten hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een schone omgeving."
In september is de bekendmaking van het Schoonste Strand van Nederland 2009. Al zeven jaar brengt Nederland Schoon de schoonste kuststranden in kaart. Net als vorig jaar werken de ANWB-inspecteurs met de sterwaardering om de verschillende stranden te beoordelen. Naast de titelhouder 'Schoonste Strand van Nederland 2009' kunnen ook andere gemeenten zich dus weer onderscheiden met een 3 of 4 sterrenwaardering. De verkiezingen van het Schoonste Strand en het Schoonste Strandpaviljoen moeten een extra stimulans zijn om de stranden en paviljoens in Nederland schoon te houden.

Meer informatie:
www.schoonstestrand.nl

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website