Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 11 juni 2009

Korendijk begint met inzamelen plastic

Op zaterdag 6 juni is, onder toeziend oog van 'Koos de Vuilnisman', in Korendijk het startsein gegeven voor de inzameling van plastic verpakkingsafval.

Wethouder Van Driel verrichtte de De inzameling van kunststof in de gemeente Korendijk is de opstart voor de invoering van kunststofinzameling in de gehele Hoeksche Waard. De RAD Hoeksche Waard wil eerst praktijkervaring in deze gemeente opdoen, die dan gebruikt kan worden bij de start van plastic inzameling in de andere gemeenten van de Hoeksche Waard. De verwachting is dat medio november in de gehele Hoeksche Waard plastic wordt ingezameld.
Uit de resultaten van verschillende proeven blijkt volgens de RAD dat het beste inzamelresultaat wordt behaald bij het huis aan huis ophalen van plastic afval zoals dat in Korendijk gebeurt.
Inwoners van Korendijk kunnen voortaan plastic flessen, flacons en andere plastic verpakkingen gescheiden aanbieden. De plastic verpakkingen moeten worden verzameld in speciale zakken. Deze zakken worden eenmaal per 4 weken op woensdag opgehaald. Inwoners kunnen de zakken neerzetten op de gebruikelijke aanbiedplaatsen. Ook op de milieustraat kunnen inwoners hun zakken inleveren. De zakken zijn vooralsnog verkrijgbaar via de RAD.

Meer weten over RAD HW B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website