Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 september 2009

Succesvol pilotproject voor Van Gansewinkel en Ahrend

Van Gansewinkel en inrichter Ahrend hebben gezamenlijk een pilotproject afgerond waarbij oude bureaustoelen succesvol zijn ontmanteld en 'ontleed' in zuivere grondstoffen.

Ahrend zamelde bij een aantal van haar klanten een vijftigtal oude stoelen in. Het betrof drie verschillende modellen. Het bedrijf wilde onderzoeken of de eindfracties als grondstof voor nieuwe Ahrend-stoelen kunnen worden ingezet. Van Gansewinkel trad op als partner bij het ontmantelen van de stoelen.

Werkwijze
De stoelen zijn zowel handmatig als machinaal ontmanteld. Beide methoden werden ingezet om te kunnen onderzoeken welke het zuiverste materiaal zou opleveren. Beide methoden leverden zuivere grondstoffen op. Ahrend en Van Gansewinkel zijn nu van plan aanvullende tests te doen.
De pilot past in het duurzaamheidsbeleid van Ahrend, dat - net als van Gansewinkel - het cradle-to-cradlegedachtegoed van Michael Braungart heeft omarmd. Voor Ahrend houdt dit onder meer in duurzaam produceren met duurzame materialen; zo min mogelijk belasting van het milieu en zoveel mogelijk product- en materiaalhergebruik.

Ecosmart
Ahrend werkt tevens samen met EcoSmart. EcoSmart is een dochteronderneming van Van Gansewinkel en haalt de kantoren waar meubels gewisseld worden leeg en zorgt voor de ontmanteling en de scheiding in individuele monostromen.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website