Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 15 september 2009

Intensievere samenwerking afvalbedrijven en NME-centra

Berkel Milieu en Circulus en educatiecentra voor natuur en milieu gaan intensiever samenwerken om in 2030 nul kilo restafval in te zamelen in een aantal Nederlandse gemeenten.

De Natuur- en Milieu Educatie-Centra (NME-centra) willen samen met de afvalbeheerders meer kinderen kennis laten maken met de aspecten van afval, gescheiden inzameling en afval als grondstof. Onlangs hebben vier NME-Centra en de overkoepelende organisatie van Gelderse NME-Centra met de afvalbeheerders een intentieovereenkomst getekend. Het streven is om effectieve educatieprojecten op te zetten en kennis te ontwikkelen. Een eerste stap is om lesmaterialen voor alle scholen binnen de regio bereikbaar te krijgen. eR zijn al lesmaterialen aanschaft voor zowel de onder- als de bovenbouw.
Henk Knip, directeur van Berkel Milieu en Circulus, overhandigde bij de ondertekening van de overeenkomst de materialen aan de NME-centra. Hierdoor kunnen nu extra basisscholen de lesmaterialen lenen om leerlingen vertrouwd te maken met duurzaam omgaan met grondstoffen.
Het project loopt in de gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Epe, Lochem en Zutphen. "Educatie speelt hierbij een belangrijke rol," aldus Berkel Milieu. "Daarom wordt samengewerkt met de NME-centra die actief zijn in de zeven gemeenten: De Kaardebol in Zutphen, Het Natuurhuis in Apeldoorn, de Ulebelt in Deventer en Centrum Natuur- en Milieu-Educatie Doetinchem en omstreken.

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website