Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 21 september 2009

Meerlanden constateert toename inzameling kunststof

De Meerlanden ziet in drie gemeenten dat het ingezamelde plastic verpakkingsafval in een halfjaar tijd verdubbelt of zelfs verviervoudigt.

Sinds 2008 zamelt De Meerlanden in de gemeente Haarlemmermeer plastic verpakkinsgafval in en sinds 2007 in Aalsmeer. Het bedrijf constateert in beide gemeenten een verdubbeling van de inzamelresultaten: in Haarlemmermeer een stijging van 12 ton in januari naar 26 ton in augustus 2009 en in Aalsmeer van 5 ton in januari naar 10 ton in juli. Gezien het verschil in inwonersaantal (100.000 versus 10.000), is dit met name voor Aalsmeer een uitstekend resultaat. "We hebben in 2007 in Aalsmeer proefgedraaid met de kunststofinzameling waarbij we extra veel aandacht aan communicatie hebben besteed", licht woordvoerster Tanja van Dijk toe.
Grote klapper blijkt echter de gemeente Diemen, waar de de hoeveelheid ingezameld plastic verpakkingsafval sinds maart dit jaar verviervoudigd is, van 1,2 ton naar 4,8 ton. Volgens de Meerlanden ligt de oorzaak van de toenames in zowel de eigen communicatie naar de inwoners - brief en brochure - als de ondersteuning van de landelijke Plastic Hero-campagne van Nedvang.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website