Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 02 oktober 2009

Eerste nationale kringloopdag

Gebruikte spullen zijn "helemaal hip", dankzij de recessie. De kringloopwinkels houden open huis op zaterdag 10 oktober.

Zaterdag 10 oktober wordt de allereerste Nationale KringloopDag (NKD) gehouden. Door het hele land organiseren de, bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) aangesloten, kringloopbedrijven dan een feestelijk Open Huis waarbij iedereen welkom is. De kringloopwinkels maken een gezonde groei door. Deze groei vergroot niet alleen, dankzij hergebruik van producten en materialen, de bijdrage aan het milieu, maar bevordert ook de (sociale) werkgelegenheid, vindt BKN.
Harry Slotema, directeur van BKN, zegt: "Kringloopbedrijven zijn ambitieus en willen graag groeien. Ze zorgen voor werkgelegenheid en dragen bij aan het milieu. Daarnaast bieden ze veel service, zoals het bezorgen en het gratis ophalen van goederen waardoor ze specifieke pluspunten hebben ten opzichte van aan- en verkopen via internet. We nodigen graag de hele buurt uit voor ons Open Huis op 10 oktober. Het wordt zeker een feestelijke dag. De toon wordt gezet op 5 oktober door Marijke Helwegen die de officiële aftrap gaat geven van de NKD. Zij zal, zoals het een BN-er betaamt, met veel glamour wat van haar eigen spulletjes aanbieden en misschien gaat zij zelfs nog shoppen bij de kringloopwinkel Kringkoop in Mijdrecht."

Meer informatie:
www.kringloopdag.nl

 

Meer weten over Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website