Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 16 december 2009

AVR reduceert CO2-voetafdruk

Samen met het Rotterdam Climate Initiative gaat AVR een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het afvangen van CO2 bij de eigen Biomassa Energie Centrale.

Hierdoor zou circa 150.000 ton CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Ook zet AVR haar zelf geproduceerde elektriciteit (meer dan 500.000 MWh) in om de CO2-footprint van klanten van de Van Gansewinkel Groep te verlagen. Voor deze duurzame elektriciteit ontvangt de onderneming van CertiQ (onderdeel van elektriciteitsnetbeheerder TenneT) Garanties van Oorsprong, voorheen groencertificaten genoemd. AVR levert deze garanties behalve aan energiebedrijven nu ook direct aan klanten van de Van Gansewinkel Groep die met hun eigen (rest)afval hun elektriciteitsverbruik willen verduurzamen. Zo verlagen zij hun CO2-footprint.

Ambitie
AVR heeft zich daarnaast verbonden aan de zogenaamde Clean Tech Delta, een platform waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit Rotterdam en Delft oplossingen voor schone energie ontwikkelen. De onderneming onderzoekt hoe 700 kton afval op een schone manier door de Rotterdamse haven kan worden vervoerd.
In Duiven heeft AVR een intentieovereenkomst getekend met Prenso Waste Management, Topell, Gelderse Reststoffen Reiniging en Waterschap Rijn en IJssel, om van Roelofshoeve een duurzaam bedrijfsterrein te maken. De ambitie is dat Roelofshoeve uiteindelijk meer duurzame energie produceert dan ze zelf nodig heeft.

Over het RCI
Het Rotterdam Climate Initiative (RCI) is het platform waarbinnen overheid, organisaties, bedrijven en inwoners in Rotterdam samenwerken aan halvering van de CO2-uitstoot, voorbereiding op klimaatverandering en versterking van de Rotterdamse economie.

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website