Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 december 2009

Hogeschool en vakantiepark reduceren CO2-footprint met afval

Landal GreenParks en Avans Hogeschool hebben Garanties van Oorsprong uit handen van afval- en milieuconcern Van Gansewinkel Groep ontvangen.

Met de gisteren in handen gekregen garanties vergroenen de organisaties hun jaarlijkse elektriciteitsverbruik. De Van Gansewinkel Groep behoort met een productie van meer dan 500.000 MWh duurzame elektriciteit uit afval en andere biomassastromen tot de grootste producenten van duurzame elektriciteit in de Benelux. Voor deze elektriciteit ontvangt de onderneming Garanties van Oorsprong (voorheen groencertificaten), waarmee haar klanten kunnen bewijzen dat zij hun jaarlijkse elektriciteitsverbruik hebben verduurzaamd.
Landal GreenParks en Avans Hogeschool zijn de eerste klanten die het Waste-to-Energy-concept van de Van Gansewinkel Groep toepassen. Met de garanties reduceren zij hun CO2-footprint met respectievelijk 18.600 en 5.526 ton CO2 per jaar.

Stap verder
Henk Wijgers, operationeel directeur van Landal GreenParks: "Landal neemt hiermee een voortrekkerspositie in binnen de recreatiebranche. Het afval dat we produceren op de parken krijgen we terug in de vorm van groene stroom. Dit is weer een stap verder in ons veelzijdige beleid met betrekking tot duurzaam ondernemen." Ad Vogels, directeur Diensteenheid ICT en Facilitair Avans Hogeschool: "Avans is de eerste HBO-instelling in Nederland die haar restafval op deze wijze vergroent. Na enkele jaren geleden gestart te zijn met de invoering van gescheiden afvalinzameling binnen onze gebouwen, maakt het aanwenden van groene stroom uit de Garanties van Oorsprong de lifecycle van het door Avans geproduceerde afval compleet."

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website