Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 02 september 2010

Petflessenzwaan krijgt 'uitvaart' naar afvalfabriek

Petty, de kunstzwaan van duizenden petflessen, is uitgevaren. Haar laatste tocht eindigt bij de afvalscheidingsfabriek van Attero.

zwaan sochtends.jpgDe zwaan met 25.000 petflessen (foto: Linda Poortman)

De zwaan van kunstenares Maria Kocijk is gemaakt van 25.000 plastic flessen. Deze worden in de fabriek samen met ander plastic afval apart ingezameld en gebruikt voor het maken van nieuwe plastic voorwerpen. De gemeente Groningen kiest al sinds medio 2009 voor nascheiding. Dit betekent dat burgers geen aparte zak of aparte container nodig hebben voor plastic afval. Bovendien rijden er minder vrachtauto’s om het plastic afval op te halen en dat scheelt in de uitstoot van CO2.
De Hoornsemeer ligt in een zuidelijk wijk van Groningen. Petty is via het water door de stad naar de Milieudienst gevaren. Daar stond een grijpauto klaar die haar uit het water heeft gehaald. Op de kade zochten vijf scholieren  de petflessen met statiegeld uit. Het geld gaat naar het goede doel Dance for Life. De kunstenares wilde met het project mensen bewust laten worden van de enorme vervuiling die wordt veroorzaakt door het gebruik van petflessen. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

Meer informatie:
Website petflessenzwaan

 

Meer weten over Gemeente Groningen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website