Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 11 februari 2011

Groningen wil meer afval recyclen

Als het aan de gemeente Groningen ligt, wordt in 2015 per inwoner 36 kilo minder afval gestort of verbrand.

Dat zou betekenen dat de hoeveelheid afval die een nuttige bestemming krijgt met 8 procent stijgt. Glas, papier en kunststof moeten gerecycled worden, terwijl gft-afval verwerkt wordt tot compost. Alleen verbranden in de avi in Wijster en storten zijn taboe.

Voorlichting en nascheiding
De gemeente wil dit doel bereiken door meer kunststof, oud papier en grof vuil gescheiden in te zamelen. De verwachting is dat er tien kilo kunststoffen per persoon kunnen worden gescheiden in de nascheidingsfabriek van Attero. In 2015 zou dit zelfs op moeten lopen tot dertien kilo. Ook de minicontainer met blauwe deksel, waarin het afgelopen jaar oud papier werd ingezameld, moet blijven. Met meer communicatie en voorlichting moet er niet alleen nog meer oud papier uit het restafval gehaald worden, maar ook glas, textiel en elektronica. Dat moet in 2015 gemiddeld 5 kilo oud papier per inwoner extra opleveren.
In 2009 werd in Groningen 448 kilo afval per inwoner ingezameld. Daarvan kreeg 45 procent een nuttige bestemming. De overige 55 procent van het afval werd dus gestort of verbrand.

Meer weten over Gemeente Groningen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website