Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 februari 2012

Beelen maakt zich op voor groei met nieuwe aandeelhouder

Beelen Groep wil de komende jaren uitgroeien tot één van de grotere spelers in de Nederlandse recycling markt. De omzet moet in vijf jaar meer dan verdrievoudigen.

Het huidige omzetniveau van circa 80 miljoen euro moet toenemen naar ten minste 250 miljoen euro in 2017. Daardoor worden hogere eisen aan de organisatie gesteld, zo laat Beelen weten. Jeroen Schothorst, die al drie jaar het bedrijf adviseert gaat nu ook voor 25% in de Beelen Groep participeren. "Ik ben overtuigd dat Jeroen zijn ondernemersgeest en ervaring met het bouwen van organisaties van grote betekenis zullen zijn voor het verwezenlijken van onze groeidoelstellingen zowel op korte als op langere termijn" aldus Wim Beelen.

Daarnaast zijn er twee nieuwe directieleden benoemd, die samen met Wim Beelen de nieuwe drie hoofdige directie van de Beelen Groep gaan vormen.

Robert Sinke (51) zal per 1 september as. in dienst komen als de nieuwe Algemeen Directeur van de Beelen Groep. Robert heeft het afgelopen half jaar een aantal advies en management taken verricht voor de Van Beelen Groep. Robert is voorheen actief geweest in directiefuncties bij onder meer InterGamma en Pon Automobiel Handel N.V. en heeft de afgelopen 3 jaar zijn eigen advies/interim management bedrijf geleid en diverse ondernemingen geholpen bij het verbeteren van hun prestaties. Robert zal in de periode tot 1 september 2012 1 á 2 dagen per week voor Beelen Groep actief zijn en zich reeds ontfermen over het ‘human resource management’ . Dat betreft het aanname beleid van nieuwe mensen alsook de persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en coaching van de mensen binnen onze organisatie.

Bob Lokhorst (49) zal per direct in dienst komen als onze nieuwe Financieel Directeur (C.F.O.). Vanaf oktober vorig jaar heeft Bob op interim basis al een aantal adviestaken voor Van Beelen verricht en zich daarbij gericht op de inrichting van de administratieve organisatie, het budgetteringsproces, de optimalisering van onze interne rapportering en de beschikbare management informatie tools. Bob is 7 jaar accountant geweest bij Arthur Andersen Accountants en heeft daarna diverse directiefuncties bekleed bij onder meer ICT bedrijven en meer recent Scarlet, een succesvolle Nederlandse telecom aanbieder die twee jaar geleden is opgegaan in Belgacom.

De toetreding van Jeroen en de benoeming van de nieuwe directie past in de doelstelling van de Beelen Groep om haar organisatie in de komende jaren verder te professionaliseren en versneld uit te bouwen. Onze doelstelling is om in de komende 5 jaar een landelijk netwerk van afval bedrijven te realiseren en uit te groeien tot een toonaangevende partij in de Nederlandse afvalverwerking industrie.

Door deze nieuwe samenstelling van de directie zal Wim Beelen als C.E.O. van de Beelen Groep in de toekomst zich volledig richtten op de strategie van de Beelen Groep, het ontwikkelen van nieuwe markten en de uitbouw van onze klantenkring.

Medio maart zal de directie en staf van de Beelen Groep zijn intrek nemen in een nieuw kantoorpand te Amersfoort.

Meer weten over Beelen Groep BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website