Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 08 april 2011

Drie nieuwe zijladers voor Twente Milieu

Twente Milieu heeft drie nieuwe voertuigen (Volvo FE) in gebruik genomen voor de afvalinzameling in de gemeentes Hof van Twente, Hengelo en Oldenzaal.

nieuwezijladers Twente Milieu.JPGVan links naar rechts Stephan Veldhuis (Nijwa), Roy Kaisers, Jorrit Nijdam, Resley Bent en Albert van Winden (Twente Milieu) en Sieger Hornstra (Translift).

De wagens vervangen drie verouderde voertuigen. De nieuwe zijladers met een chassis van Volvo (FE) zijn voorzien van Euro 5 EEV motoren. De voertuigen zijn rondom voorzien van camera’s waardoor de chauffeur overal zicht op heeft tijdens het rijden en het legen van de containers. De opbouw is van Translift en zorgt ervoor dat de belading en de afvalpers zo efficiënt mogelijk werken, waardoor minder brandstof nodig is. Zowel motor als belading zorgen daarmee voor een verminderde CO2 uitstoot. Het legen van de containers en de pers maakt minder geluid. De Volvo’s FE zijn geleverd door Nijwa uit Hengelo.

De laadarmen van de nieuwe voertuigen zijn breder en hebben daardoor iets meer werkruimte nodig. Hierdoor kan het zijn dat de container in bepaalde straten verder van de stoeprand moet worden geplaatst. Twente Milieu informeert de bewoners hierover door een groene folder aan de container te hangen.

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over VDL Translift bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website