Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 16 mei 2011

Elektrische vuilniswagen in Zuthpen

Van Gansewinkel en Delta zamelen het afval in de binnenstad van Zutphen voortaan in met een elektrisch voertuig.

elektrische kraakperswagen van gansewinkel zutphen.jpgV.l.n.r.: Walter Cantrijn, algemeen directeur Delta, Rudi Marsman, manager Sales Van Gansewinkel en Patricia Withagen, wethouder gemeente Zutphen, bij de elektrische vuilniswagen.

De vuilniswagen wordt aangedreven door elektriciteit uit de afvalenergiecentrale van de Van Gansewinkel Groep in Duiven. Daarnaast wordt per inzameldag nog eens 2700 kWh aan het net geleverd, genoeg elektriciteit voor circa 280 huishoudens. Hiermee is de afvaldienstverlening in de binnenstad van Zutphen CO2-neutraal.

De elektrische kraakperswagen is gemaakt van volledig recyclebaar staal. Het geruisloos opererende voertuig heeft een maximum snelheid van 40 km/u en is voorzien van extra optische en geluidssignalen. Van Gansewinkel introduceerde in 2009 de eerste 100 procent elektrische vuilniswagen in Rotterdam. Sindsdien worden de wagens in verschillende steden ingezet.

Wethouder Patricia Withagen: “Met Delta en Van Gansewinkel werken we aan een schonere en veiligere binnenstad. Er is minder zwaar vrachtverkeer, minder uitstoot van schadelijke gassen en minder geluidsoverlast. Dit zal leiden tot een prettiger klimaat voor het winkelend publiek en voor onze inwoners en is bovendien een mooie bijdrage aan Zutphen Energieneutraal!”

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website