Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 14 september 2011

Sita wijst kinderen op gevaren dode hoek

Sita heeft het startsein gegeven voor de landelijke campagne 'Veilig op Weg', een campagne die de verkeersveiligheid in de omgeving van basisscholen moet vergroten.

Sita veilig op weg 1.jpgAlgemeen directeur Peter Sierat van TLN (derde van links) en Wieger Droogh van Sita (derde rechts) omringd door de chauffeurs die basisschoolleerlingen alles gaan vertellen over de dode hoek.

Dit schooljaar gaat Sita met een speciale vuilniswagen op bezoek bij 250 basisscholen om de leerlingen uit te leggen wat de dode hoek van een vrachtwagen is, en hoe leerlingen daar veilig uit blijven. In de wagen kunnen de kinderen ook zelf ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien. Verder kunnen ze ook zien wat in de vuilniswagen gebeurt doordat de zijkant van de wagen is opengewerkt.

“We nemen allemaal dagelijks deel aan het verkeer. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema waarmee je niet vroeg genoeg kunt beginnen: door kinderen te leren hoe ze met gevaarlijke situaties kunnen omgaan. Deze schoolbezoeken zijn voor ons een uitstekende gelegenheid om het bewustzijn bij deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers te vergroten”, vertelt Wieger Droogh, directeur Sales en Operations van Sita. “Sita investeert voortdurend in verkeersveiligheid. Zo maken we onze voertuigen zo veilig mogelijk en investeren we in training en voorlichting voor onze medewerkers waardoor zij nóg veiliger gaan rijden. We willen er tenslotte alles aan doen om verkeersongevallen te voorkomen.”

Veilig op Weg is een lesprogramma van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website