Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 29 september 2011

Van Gansewinkel wint publieksaward 'Materialen in beweging'

De Vlaamse minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft de awards 'Materialen in beweging' uitgereikt. De awards zijn een initiatief van Open Bedrijvendag en de Ovam.

VGG-2011 (thumb).jpgEr werden twee awards uitgereikt: een award van de jury en een publieksaward. Deze laatste ging met 884 van de in totaal 2619 uitgebrachte stemmen naar Van Gansewinkel (Evergem). Het bedrijf dankte de nominatie aan haar visie op materialenbeheer. “Als grondstoffen- en energieleverancier kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van de grondstoffenschaarste en de opwarming van de aarde”, zegt Wouter Dewulf, directeur Van Gansewinkel België, Frankrijk en Luxemburg. “Door te recyclen en samen met onze klanten te voorkomen dat iets afval wordt, kunnen natuurlijke grondstoffen in het milieu blijven. En recycling leidt in vrijwel alle gevallen tot CO2-reductie. Deze Award onderstreept onze visie ‘Afval bestaat niet’.”
De award van de jury ging naar de bouwonderneming Beneens en Zonen uit Olen.

De Open Bedrijvendag in Vlaanderen vindt plaats op zondag 2 oktober en heeft dit jaar als thema 'Materialen in Beweging.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website