Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 20 oktober 2011

Van Gansewinkel tekent voor afvalinzameling EL&I

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Infrastructuur (EL&I) heeft gekozen voor de afvaldienstverlening van Van Gansewinkel.

SmartBin voor op kantoor.jpgDat is de niet geheel onverwachte uitkomst van de openbare Europese aanbesteding van het ministerie die uiteindelijk ook maar een inschrijver kende. De opdracht omvatte het totale proces van dienstverlening voor de gehele afvalketen vanaf het inzamelen en verwijderen van het afval aan de bron tot en met het zorg dragen voor het afvoeren en verwerken van de gescheiden afvalcomponenten. Doelstelling daarbij is om zoveel mogelijk vrijkomend afval om te zetten in grondstoffen. Over vijf jaar wil het ministerie nog slechts 10 procent restafval hebben, waardoor ook haar CO2-footprint zal verbeteren.

Van Gansewinkel EcoSmart gaat de komende vijf jaar op circa dertig locaties van EL&I afval vanaf de werkplek gescheiden inzamelen. In totaal gaat het om ruim tienduizend werkplekken.  

Frank Dobbelsteijn, directeur Van Gansewinkel EcoSmart: “Als kantoorafval op de juiste manier gescheiden en ingezameld wordt, ontstaan grote hoeveelheden zuivere grondstoffen voor hergebruik. Natuurlijke grondstoffen kunnen dan in het milieu blijven en dat is noodzakelijk, want veel van deze fossiele grondstoffen raken op. Bovendien betekent minder restafval minder CO2-uitstoot.”

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website