Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 november 2011

Van Kaathoven eerste 'Erkende Bewerker' van Nedvang

Van Kaathoven Productrecycling is als eerste afvalverwerker vermeld in het register van Erkende Bewerkers van Nedvang.

Van Kaathoven heeft aangetoond te werken volgens de Certificeringsrichtlijn Afval (CRV). Daarmee geeft het bedrijf aan dat de gegevens die zij rapporteren aan Nedvang op betrouwbare wijze tot stand zijn gekomen. Nedvang heeft het bedrijf daarvoor nu als eerste afvalbedrijf een 'Definitieve Erkenning' gegeven.

De meeste inzamel- en verwerkingsbedrijven zijn al wel opgenomen in het register van voorlopig erkende bedrijven. Dit zijn bedrijven die een erkenning hebben aangevraagd. Na die aanvraag worden een WasteTool account en een Deelnemersovereenkomst opgemaakt en kan het afvalbedrijf starten met rapporteren van gegevens. Daarna is er een jaar de tijd om de eisen van de CRV of een gelijkwaardig alternatief aantoonbaar te implementeren in de bedrijfsvoering.

Als centrale uitvoeringsorganisatie van de producenten en importeurs van verpakte producten, onderhoudt Nedvang contacten met de Belastingdienst, materiaalorganisaties, gemeenten en afvalbedrijven. Deze organisaties en bedrijven leveren informatie aan over op de markt gebracht verpakkingsmateriaal en over ingezameld, gesorteerd en voor hergebruik of overige nuttige toepassing verzonden verpakkingsafval en papier en karton.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website