Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 30 januari 2012

Baetsen groeit in inzameling huishoudelijk afval

Baetsen Containers heeft sinds begin dit jaar drie gemeenten aan haar inzamelnetwerk voor huishoudelijk afval toegevoegd.

Baetsen57283.jpgVoor de gemeenten Baarle-Nassau en Alphen-Chaam zamelt Baetsen Containers het gft-, restafval en het  verpakkingskunststof huis-aan-huis in. Totaal gaat het om ruim 6.500 huishoudens. In de gemeente Baarle-Nassau zamelt Baetsen ook het oud papier in. Baetsen won hiervoor de aanbesteding voor de duur van vijf jaar met de optie voor verlenging. Hiervoor zamelde Van Gansewinkel het in.

Ook in de gemeente Waalre, bijna zevenduizend huishoudens, is Baetsen begonnen met inzamelen. Ook hier zamelde Van Gansewinkel in, maar deze opdracht kwam bij Baetsen omdat de gemeente het bedrijf heeft geselecteerd als partner voor het vernieuwen van het afvalbeheer. Daarom loopt het contract in eerste instantie tot 1 oktober. Daarna zal Baetsen in opdracht van de gemeente proeven gaan uitvoeren om de inzameling te verbeteren, zodat er minder restafval ontstaat en meer gescheiden wordt.

Om deze dienstverlening te kunnen uitvoeren heeft Baetsen twee nieuwe inzamelvoertuigen aangeschaft:  een achterlader en een zijlader. De achterlader wordt voornamelijk ingezet binnen de bebouwde kom. Voor het buitengebied wordt de zijlader ingezet.

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen