Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 februari 2012

De Meerlanden aan het werk in heel Bloemendaal

De Meerlanden is voortaan actief in de hele gemeente Bloemendaal. In de voormalige gemeente Bennebroek was het bedrijf al een oude bekende.

meerlanden bloemendaal.jpgKierkels (links) en Schep ondertekenen een dienstverleningsovereenkomst tussen de gemeente Bloemendaal en De Meerlanden.
(Foto: Onno van Middelkoop)

De Bloemendaalse wethouder Annemieke Schep (rechts) en Angeline Kierkels, directeur Publieke Sector bij De Meerlanden, ondertekenden daarvoor gisteren een dienstverleningsovereenkomst.
Door de fusie van Bloemendaal en Bennebroek ontstond er een verschil in de wijze van inzamelen van afval en uitvoeren van straatreiniging tussen de dorpskernen. In de oude gemeente Bloemendaal waren de werkzaamheden aan diverse partijen uitbesteed. Zo de had de gemeente een contract met Sita voor de inzameling van het rest- en gft-afval. In Bennebroek werden de werkzaamheden door De Meerlanden verzorgd. In het oude Bloemendaal zal Sita tot eind 2012 het rest- en gft-afval blijven inzamelen, terwijl De Meerlanden de overige werkzaamheden voor haar rekening neemt. Vanaf 2013 is het verschil helemaal verleden tijd en zal De Meerlanden in de hele gemeente alle afvalstromen inzamelen.

Regionale partners

Eén van de belangrijkste redenen voor Bloemendaal om met De Meerlanden in zee te gaan, is samenwerking met de regionale partners. Buurgemeenten als Haarlemmerliede, Heemstede en Hillegom werken al met De Meerlanden. Het bundelen van de krachten levert naast schaalvoordelen ook kennisoverdracht op.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website