Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 07 februari 2012

Van Gansewinkel in transparantie-top-tien

Nederlandse afvalbedrijven scoren opnieuw goed als het gaat om transparantie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Dat blijkt uit de Transparantiebenchmark 2011, 'De Kristal', die gisteren door staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan de Tweede Kamer gestuurd. De Transparantiebenchmark geeft inzicht in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij de 469 grootste bedrijven van Nederland over het jaar 2010.

In de benchmark komen drie afvalbedrijven voor. Van Gansewinkel scoort het hoogste: met een tiende plaats behoort het bedrijf tot de kopgroep van de algemene ranglijst. Daarna volgen op de 34e plaats Attero Holding, dat daarmee onder de achtervolgers geschaard wordt, en Sita Nederland, op een 56e plaats in het peloton. De nieuwe ranglijst betekent een stijging voor Van Gansewinkel, dat twee jaar geleden nog op de 22e plek stond. Sita is echter gedaald van de 41e plaats.

Dienstverlening

De sector dienstverlening, waar alle drie de afvalbedrijven onder gerekend worden, is de grootste categorie in de benchmark, met veertig ondernemingen. De sector scoort bovengemiddeld, vooral op de gebeiden 'Strategie en beleid', 'Bestuursstructuur en management' en 'Relevantie'. Van Gansewinkel heeft binnen de sector de eerste plaats veroverd, met Attero op de 4e en Sita op de 8e plek.

De Kristalprijs voor meest transparante bedrijf ging dit jaar naar DSM.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen