Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 februari 2012

Den Ouden lanceert substraat op maat

Den Ouden Groenrecycling komt met een nieuw product: een substraat, genaamd Substrado, dat volledig naar wens van de klant gemengd kan worden.

Substrado laden.jpgHet laden van het speciale substraat Substrado van Den Ouden Groenrecycling.

De menglijn voor het nieuwe product wordt morgen officieel geopend door Louis van de Broek, voorzitter van vereniging Treeport. Den Ouden maakt als basis drie verschillende mengsels van Substrado, die grootschalig geproduceerd en aangeboden worden. Kwekers kunnen echter ook de samenstellig aan laten passen, bijvoorbeeld door de toevoeging van meststoffen. "Als de grond al bepaalde waarden heeft, of juist stoffen mist, kan het mengsel daarop aangepast worden," vertelt Peter Bakker van Den Ouden Groenrecycling. "De klant vraagt, wij draaien."

Substrado wordt gepresenteerd als cradle-to-cradle product, maar het daadwerkelijke gehalte aan cradle-to-cradle grondstoffen is veranderlijk. Bakker: "De compost en perliet die wij gebruiken zijn echt gerecycled materiaal, onder meer afkomstig van groenafval uit de tuin- en akkerbouw. Het veen is een nieuw product. Substrado is een verzamelnaam voor verschillende mengsels. Het kán 100 procent cradle-to-cradle, maar dan gaat er bijvoorbeeld geen veen in."

Meer weten over Den Ouden Groenrecyling BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website