Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 08 maart 2012

Overeenkomst Sita en Arnhem ondertekend

Sita gaat de komende zes jaar het huisvuil in Arnhem inzamelen, en de afvalbrengstations van Arnhem, Rheden en Westervoort beheren.

Sita ondertekening arnhem.jpgvlnr : Margreet van Gastel (wethouder gemeente Arnhem), Wieger Droogh (General Manager Sita Nederland) en Harriët Tiemens (wethouder gemeente Rheden).

Gisteren ondertekenden wethouder Margreet van Gastel van de gemeente Arnhem en Wieger Droogh, general manager bij Sita Nederland, de inzamelovereenkomst. Het contract vloeit voort uit  de Europese aanbesteding voor de afvalinzameling in Arnhem, waarbij Sita (als enige inschrijver) als winnaar uit de bus kwam.

De overeenkomst wordt op 1 april officieel van kracht en heeft een looptijd tot en met 31 december 2017, met een mogelijke verlenging van twee jaar. Naast de inzameling in Arnhem neemt Sita ook het beheer van de afvalbrengstations in Arnhem, Rheden en Westervoort voor haar rekening. Met de gemeente Rheden sloot Sita op 1 januari een nieuwe overeenkomst voor de inzameling van huishoudelijk afval. Met de gemeente Westervoort heeft het bedrijf nog een lopende overeenkomst.

Uitstekende partner

"Niet alleen de Rijksoverheid, maar ook individuele gemeenten willen veel meer hergebruik realiseren", stelt wethouder Van Gastel. "Arnhem wil daarin koploper zijn en heeft duidelijke ambities op het gebied van energie en grondstoffen – want zo moeten we afval gaan zien. Sita is een uitstekende partner om onze ambitie vorm te geven."  

Droogh beaamt dat: "Wij delen de gemeentelijke ambities op het gebied van duurzaamheid vanuit de overtuiging dat we deze uitdagingen vooral gezamenlijk moeten aanpakken." Ook verwijst hij naar de commotie die vóór de gunning rondom de aanbesteding bestond. Vakbonden en verschillende fracties in de gemeenteraad stonden erop dat de medewerkers van Sita in Arnhem hun baan zouden behouden, ook als een andere partij de aanbesteding zou winnen: "Bovendien zijn we natuurlijk blij dat door de voortzetting van onze samenwerking onze eigen medewerkers hun werk ook in de komende jaren voor de gemeente Arnhem kunnen blijven verrichten."

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website