Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 maart 2012

Enexis gaat met Sita in zee voor afvalbeheer

De komende vier jaar gaat Sita voor Enexis het afvalbeheer uitvoeren.

1. SITA deal Enexis.jpgOp 27 maart ondertekenden Luc Pennings - directeur Enexis Infra Services - (rechts) en Auke van Stralen -Directeur Sales van Sita Nederland - de overeenkomst voor het vier-jarige afvalbeheer.

Enexis beheert het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Sita ondersteunt Enexis in haar duurzame ambities en zorgt ervoor dat het afval zoveel mogelijk geschikt wordt gemaakt voor hergebruik of recycling en beperkt de CO2 -uitstoot tot een minimum.

De keuze is op Sita gevallen omdat zij invulling kunnen geven aan duurzaam afvalmanagement, Paul van Zuylen, projectmanager Afvalmanagement van Enexis. "Enexis streeft onder andere naar het verminderen van de afvalproductie en een optimalisatie in keuze van verwerkingsmethoden. Betaalbaar, duurzaam en betrouwbaar zijn belangrijke onderwerpen binnen ons bedrijf. We zien samen met Sita als afvalmanager mogelijkheden om onze afvalstoffen vrijwel volledig om te laten zetten naar herbruikbare en waardevolle grondstoffen. Daarbij laten we zien dat duurzaam betaalbaar en veilig werken elkaar versterken”.

Als onderdeel van de samenwerking zullen Enexis en Sita een systeem ontwikkelen voor het berekenen van de uitstoot van broeikasgassen (waaronder CO2). Ook zal Sita trainingen voor medewerkers van Enexis gaan verzorgen. “Tijdens deze training krijgen deelnemers meer inzicht in veiligheidaspecten van de afvalstoffen en worden zij gestimuleerd om zelf de milieu-impact van hun werkzaamheden verder te reduceren”, aldus Auke van Stralen. De afvalstoffen die Sita voor Enexis gaat inzamelen en verwerken komen vrij op projectlocaties en vaste locaties zoals kantoren, magazijnen en zogenaamde logistieke verdeelpunten. Specifiek onderdeel van dit contract is de inzameling en verwerking van transformatoren, schakelinstallaties, kabels en leidingen.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website