Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 16 april 2012

Ruud Sondag en Diederik Gijsbers leggen functies neer

Ruud Sondag vertrekt per direct bij de Van Gansewinkel Groep en ook Diederik Gijsbers heeft zijn functie neergelegd.

Van Gansewinkel ruud sondag2.jpgRuud Sondag, CEO van Van Gansewinkel, is met onmiddelijke ingang opgestapt.

Dat maakte de Van Gansewinkel Groep in de avond van vrijdag de 13e bekend. Als reden wordt een verschil van inzicht genoemd met de Raad van Commissarissen over het te voeren beleid. Rob de Fluiter Balledux (CFO) en Yves Luca (COO Recycling & Energy from Waste) zullen voorlopig gezamenlijk leiding geven aan de Van Gansewinkel Groep. De onderneming wil snel in de opvolging voorzien.

Het vertrek van de beide leden van de Raad van Bestuur komt tegelijk met de presentatie van de jaarcijfers over 2011. Een eerste aanblik laten groei zien in omzet en Ebita, maar die is vooral toe te schrijven aan de overname van de Belgische afvalactiviteiten van Veolia. Zonder die overname was er sprake van krimp.

Het lijkt er sterk op dat Van Gansewinkel wel in staat is geweest om haar volumes in het afval te behouden, maar daarvoor een dermate grote financiële veer heeft moeten laten dat deze nu het bedrijf parten gaat spelen. Ook voor dit jaar durft het bedrijf geen voorspelling te doen over het jaar gaat brengen. Zeker niet nu het eerste kwartaal is tegen gevallen.

Het ligt voor de hand dat het verschil van inzicht tussen Raad van Commissarissen en Sondag en Gijsbers vooral te maken heeft met het feit dat de financiële neergang door de twee niet goed gekeerd is. Ook voor dit jaar wil de directie meer efficiency en meer kwaliteitsverbetering. Maar het kostenbesparingsprogramma bij de onderneming is al een aantal jaar onderweg, en de vraag is of er nog voldoende rek inzit.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website