Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 09 mei 2012

Translift innoveert afvallogistiek met containerafzetsystemen

Translift is al meer dan veertig jaar innovatief marktleider in de afvallogistiek met containerafzetsystemen, zoals de kettinginstallatie, gecombineerd vervoer per spoor (ACTS) en water en meer recent met de IES zijlader inzamelsystemen.

Translift AMS voertuig.jpgOp basis van de beproefde IES zijlader inzamelsystemen met afzetsysteem is recent een variant voor de specifieke inzet in Amsterdam geïntroduceerd. Dit inzamelvoertuig is geschikt voor de inzameling van ondergrondse containers, minicontainers en bijplaatsingen en beschikt over speciale lichtgewicht IES wisselcontainers. Dit resulteert in een zeer compact, wendbaar en ergonomisch verantwoord inzamelsysteem dat optimaal past binnen de grootstedelijke inzameling van bijvoorbeeld Amsterdam.

Beter milieu

Wissellocaties op strategische plaatsen in de stad maken het mogelijk het transport veel efficiënter over de weg (of alternatief over water of per spoor) uit te voeren op een tijdstip dat dit, gezien de verkeerscongestie in de stad, het beste past.

Translift 1.jpgHet inzamelsysteem vermindert het aantal vervoersbewegingen fors, wat beter is
voor het milieu.

Naast een optimalisatie- en efficiencyslag levert het nieuwe inzamelsysteem een zeer grote reductie van het aantal vervoersbewegingen op en daarmee meer dan 50 procent reductie van de uitlaatemissies, zoals fijnstof, CO2 en NOx. Translift realiseert hiermee voor Amsterdam, zoals zij het zelf noemen, slimmer afvaltransport voor een beter milieu.

Meer weten over VDL Translift bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website