Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 april 2012

75 Jaar Van Happen Containers

Afgelopen weekend heeft Van Happen haar 75-jarig bestaan en de verhuizing naar Eindhoven gevierd met een groot feest.

van Happen feb 2011.jpgHet terrein en gebouwen in Eindhoven waar Van Happen Containers in 2011 naar toe verhuisde.

Het feit dat op 7 januari het 75 jaar geleden was dat van Happen Containers werd opgericht en dat ze vorig jaar verhuisd zijn naar een groot nieuw terrein in Eindhoven werd in twee dagen gevierd. Onder begeleiding van cabaretière Karin Bruers, ondersteund met beelden op de 20 meter brede 'Wall', werden relaties meegenomen door de geschiedenis van Van Happen Containers. Een interview met de directeuren Mark en Arno van Happen maakte de toekomstplannen van het bedrijf duidelijk: "In de nabije toekomst willen we onze positie als afvalinzamelaar in Zuid-Nederland verder versterken. Hiertoe gaan we een drietal strategische steunpunten opzetten in Zuid-Nederland. Dit willen we uiterlijk in 2013 gerealiseerd hebben. Hierdoor staan we ook in die gebieden dichter bij de klant en kunnen we efficiënter werken. Dit zijn onze klanten ook van ons gewend." Daarnaast gaat het bedrijf zich meer richten op de verdere inzameling en het vermarkten van monostromen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Van Happen richt zich sterk op profilering via MVO. Vorig jaar werd als eerste bedrijf in de transport- en afvalbranche het niveau-3 certificaat behaald van de MVO Prestatieladder. Dit jaar is niveau-4 bereikt. Op dit moment wordt dat niveau gehouden door zes bedrijven in Nederland, waarvan geen tot de afvalbranche behoren.

happenfeest.jpgOp vrijdag 20 april werden bij Van Happen de relaties ontvangen in de tot feestzaal omgetoverde Containerwerkplaats en op 21 april de medewerkers.

Ook heeft Van Happen Containers afgelopen week de Lean and Green Award in ontvangst genomen. Daarmee belooft het bedrijf in de komende vijf jaar haar CO2 uitstoot met tenminste 20 procent te verminderen en nog duurzamer en maatschappelijk verantwoorder te gaan werken.

Van Happen Containers

Kernactiviteit van Van Happen Containers is het beschikbaar stellen en afvoeren van containers voor het inzamelen van diverse afvalstromen, waarna het op de meest milieuvriendelijke wijze verwerkt wordt. Naast afvalinzameling is Van Happen Containers sterk in het verhuren en verkopen, repareren en onderhouden van (eventueel op maat gemaakte) opslag- en kantoorunits. Tevens transporteert het bedrijf bulk en zware en moeilijk te laden en te lossen goederen

Meer weten over Van Happen Containers?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website