Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 mei 2012

Nieuwe locatie voor Reststoffen Centrale Alkmaar

Sita en C.A. de Groot openen een nieuw sorteerstation dat jaarlijks 35 kton afval uit het noorden van de randstad moet gaan verwerken.

Het sorteerstation verhuist naar industrieterrein Overdie. De opslagcapaciteit groeit hiermee van 5000 vierkante meter naar 9000 vierkante meter. Op de locatie worden 25 verschillende afvalstromen, goed voor ruim 35 kton afval per jaar, gescheiden.

Gezamenlijk

RCA is voor de helft in het bezit van Sita Recycling en voor de andere helft in handen van de C.A. de Groot Groep, gespecialiseerd in sloop, asbestverwijdering en recycling. Sinds begin dit jaar bedienen zij gezamenlijk de zakelijke en particuliere markt in het noorden van de Randstad.

“Wij beschouwen afvalstoffen als grondstoffen en zien er tijdens de verwerking op toe dat ze op een nuttige wijze kunnen worden hergebruikt. Met dit multifunctionele sorteer- en overslagstation kunnen we meer recyclen en restafval nog beter hergebruiken. Om dit hergebruik extra te stimuleren wordt per gewicht en per soort afval betaald”, zegt regiodirecteur Randstad-Noord Jan de Vroe van Sita.

Duurzaam

De twee bedrijven zijn er trots op dat het station duurzaam is gebouwd. De systemen maken gebruik van hemelwater dat in een kelder op het terrein wordt opgeslagen. Het water wordt gebruikt voor het neerslaan van stof en het wassen van de vrachtwagens. In het magazijn zijn twee ontwateringskelders geplaatst waarin veegvuil van de gemeente Alkmaar en rioolslib uit Noordwest-Nederland gezuiverd worden, voordat de reinigingsinstallaties het tot schoon zand verwerken.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website