Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 30 mei 2012

Rova neemt beheer buitenruimte van Zwolle over

De gemeente Zwolle gaat het groenbeheer en het beheer van de buitenruimte onderbrengen bij Rova. Daardoor gaan 159 fte vanaf 1 juli over van de gemeente naar Rova.

Duurzamer werken, lagere kosten en meer werkgelegenheid. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd heeft het college van B en W ingestemd met het onderbrengen van de afdeling Uitvoering van de gemeente en de afdeling Groen van Wezo bij Rova. De samenvoeging is op 1 juli 2012 een feit. Wethouder Erik Dannenberg vertelt de voordelen: “door samen te gaan, kunnen we efficiënter werken en daarmee kosten besparen. En we leveren een significante bijdrage aan duurzaamheid, omdat we straks de productie en verwerking van groenafval in één hand hebben." Ook voor duurzame werkgelegenheid biedt de overgang voordelen. Ward Verkuylen van Wezo: “Door de krachten van gemeente Zwolle en Wezo in het groenonderhoud te bundelen bij Rova slagen we erin om dit waardevolle werk op grote schaal door mensen met een arbeidsbeperking te laten verzorgen." In de overeenkomst die is gesloten tussen Zwolle, Rova en Wezo is opgenomen dat de verwachtte groei van het werk in de toekomst wordt ingevuld door extra Wezo-medewerkers.

Sociaal plan

De gemeente houdt de regie over het groen- en serviceonderhoud. Rova zorgt voor de organisatie en uitvoering. Dit betekent dat de mensen van de gemeenten en van Wezo hetzelfde werk uitvoeren, maar dat ze de werkkleding van Rova dragen. Ook het wagenpark krijgt de herkenbare Rova huisstijl. Alle uitvoerende werkzaamheden in de openbare ruimte van de gemeente komen zo in één organisatie en zijn als één geheel herkenbaar. Voor de overgang is een sociaal plan opgesteld. In totaal gaan ruim 90 medewerkers van de gemeente over naar Rova. Voor Wezo zijn dit ongeveer 170 medewerkers, waarvan een deel in dienst van Rova komt en een deel gedetacheerd wordt. Alle medewerkers in dienst van Rova vallen straks onder de cao van Rova. Bovendien geeft Rova een werkgarantie van tien jaar voor deze medewerkers.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website