Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 september 2012

"Hoogste milieurendement benchmark voor RD Maasland"

RD Maasland zou in de Benchmark Afvalinzameling 2012 het hoogste milieurendement behaald hebben.

Dat meldt het bedrijf op basis van de eerste resultaten van de benchmark, die jaarlijks door de NVRD georganiseerd wordt. De resultaten zijn gebaseerd op het kalenderjaar 2011. RD Maasland zamelde dat jaar het huishoudelijk afval in in de gemeenten Leudal en Maasgouw en de kernen kernen Meijel, Kessel en Kessel-Eik van de gemeente Peel en Maas. De inzameling en recycling zouden zo goed op elkaar afgestemd zijn, dat het afvalbeheer meer dan klimaatneutraal is. Er wordt dus meer CO2-uitstoot bespaard dan er geproduceerd wordt.

Ook behaalt RD Maasland het hoogste scheidingspercentage: 66 procent van het afval wordt zodanig gescheiden dat het duurzaam verwerkt kan worden, tegen een landelijk gemiddelde van 48 procent. Onderverdeeld naar fracties scoort papier met 96,5 procent het best, gevolgd door gft (80 procent), textiel (65 procent) en kunststof (64 procent).

Voorlopige resultaten

Het lijkt erop dat RD Maasland met het nieuws enigzins voor haar beurt heeft gesproken. De NVRD zelf heeft met verbazing op het persbericht gereageerd, omdat het op voorlopige resultaten is gebaseerd. De definitieve rapportage staat pas voor eind november 2012 gepland. Over de resultaten van andere bedrijven in de benchmark is nog niets bekend.

Meer weten over Gemeenschappelijke regeling RD Maasland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen