Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 oktober 2012

Amsterdams stadswarmtenetwerk uitgeroepen tot 'best practice'

Het Amsterdamse stadwarmtenetwerk van Westpoort Warmte (WPW), is uitgeroepen tot de best practice op het gebied van Nederlandse warmtenetwerken.

De stichting Warmtenetwerk maakte op 10 oktober op de vakbeurs Energie in Den Bosch de winnaars bekend van de Best Practice Award 2012 en de Innovation Award 2012. Westpoort Warmte, een joint venture van het Afval Energie Bedrijf (AEB) en Nuon, won de Best Practice Award. Volgens de jury levert WPW de beste combinatie in de praktijk van CO2-reductie, het aandeel duurzame warmte, innovatie en uitbreiding. De jury, onder voorzitterschap van energie- en milieuadviseur Teus van Eck had verder waardering voor de vele koppelingen en samenwerkingen met partners als Waternet en Orgaworld.

Bronnen

Het Amsterdamse stadswarmtenetwerk wordt al sinds 1993 gebruikt om een deel van de stad van warmte te voorzien. Bronnen zijn de afvalenergiecentrales van AEB, de biogasinstallatie van AEB en daarnaast de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waternet en de vergistingsinstallatie van Orgaworld, dat organisch afval vergist van onder andere supermarkten en horeca. De laatste twee genoemde bronnen zijn 100 procent klimaatneutraal en de afvalenergiecentrales van AEB voor ruim 50 procent. Hierdoor is het percentage stadswarmte van WPW dat volledig klimaatneutraal is 70 procent.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website