Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 29 oktober 2012

Bunschoten wil door met Dusseldorp

Dusseldorp Inzameling en Recycling uit Ermelo blijft waarschijnlijk ook de komende twee jaren het afval in de Utrechtse gemeente Bunschoten ophalen.

Dat is het resultaat van een Europese aanbesteding. Het gaat om de inzameling van restafval, gft en kunststof verpakkingen uit huishoudens. Het gunningscriterium was laagste prijs. Ook Shanks en Sita hadden op de aanbesteding ingeschreven, maar grijpen naast de opdracht.

"Wij hebben een voornemen tot gunning uitgesproken aan Dusseldorp. De gunning is echter nog niet definitief, omdat we de vijftien-dagen termijn nog afwachten. Als we overgaan tot de definitieve gunning is de wens de overeenkomst op 1 januari 2013 in te laten gaan voor een periode van twee jaar, met de optie van twee keer één jaar verlenging", legt bedrijfskundig medewerker Petra Bos van de gemeente Bunschoten uit.

Nieuw beleid

De bedoeling is om de huidige afvalinzameling zonder wezenlijke beleidswijzigingen voort te zetten in afwachting van nieuw te ontwikkelen inzamelbeleid. De richting die Bunschoten kiest, is op dit moment nog niet bekend. Hiervoor wil de gemeente de komende twee jaar gebruiken.

Dusseldorp zamelt al sinds 2006 het huishoudelijk afval van de gemeente in. Het eerste contract liep af op 31 december 2010, maar kon voor een periode van twee jaar worden verlengd. Het huidige contract loopt dus aan het einde van dit jaar af.

Meer weten over Dusseldorp B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline