Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 31 oktober 2012

Kunststof afvalcontainers volledig recyclebaar

Van Happen Containers en ESE gaan de materiaalkringloop van kunststof containers sluiten. Uiteindelijk moeten de containers volledig uit gerecycled materiaal gaan bestaan.

overhandiging Van Happen-Ese.jpgMark van Happen (links) en Arjan van Wessem.

Producent van afvalcontainers ESE (de voortzetting van Otto) wil toe naar een gesloten kringloop voor het materiaal voor kunststof containers. "Technisch is het mogelijk om 100 procent gerecycled materiaal in te zetten voor een nieuwe kunststof container, maar het materiaal is nog niet beschikbaar", legt directeur Arjan van Wessem van ESE de beperling van dit moment uit. "We verwachten het percentage ingezet gerecycled materiaal samen met Van Happen Containers in de toekomst te gaan verhogen."

De eerste stap in die richting is al gezet. Op 21 oktober rijkte ESE een certificaat uit aan Van Happen Containers, waarmee wordt bevestigd dat de kunststof containers die Van Happen Containers inzet bestaan uit 25 procent tot 50 procent gerecycled materiaal. Voor Van Happen is de samenwerking een verdere invulling van zijn MVO-beleid. Van Happen Containers heeft als eerste, en vooralsnog enige, bedrijf in de transport- en afvalbranche het niveau-4 certificaat van de MVO-Prestatieladder behaald. Daarnaast zijn er certificaten voor het niveau-3 van de CO2 Prestatieladder en de Lean and Green Award. "We zijn continu bezig met de volgende stappen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Natuurlijk zijn we er trots op dat onze inspanningen erkend worden met certificaten. Maar veel belangrijker vinden we het om niet alleen groen te denken, maar ook groen te doen, en onze stakeholders te helpen dit ook te doen", stelt directeur Mark van Happen.

Meer weten over Van Happen Containers?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website