Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 november 2012

Sita komt met eigen gerecycled papier

Sita en papiergroothandel BührmannUbbens lanceren samen een eigen papiersoort: Fastprint Eco.

Onthulling FastPrint Eco 2.jpgVincent Mooij (links), Business Innovation Manager Sita en Jan Joosten, Key Account Manager BührmannUbbens onthullen hun eigen papiermerk, Fastprint Eco.

Vincent Mooij van Sita en Jan Joosten van BührmannUbbens onthulden het papier op symbolische wijze tijdens het National Sustainability Congres in Nieuwegein. "Vroeger was gerecycled papier duidelijk herkenbaar aan de grijze kleur. Met de introductie van Fastprint Eco behoort dit verschil definitief tot het verleden en is wit het nieuwe groen", aldus Jeroen Prang van BührmannUbbens.

Het papier wordt gemaakt van gerecycled oud papier. Sita zamelt oud papier in en levert dat aan een duurzame papierfabriek in Frankrijk, die het gerecyclede papier weer levert aan BührmannUbbens. Met het papier, dat volgens Sita "hagelwit" is, willen de twee partijen bewijzen dat een keuze voor duurzaamheid niets af hoeft te doen aan kwaliteit en uitstraling. Fastprint Eco wordt geproduceerd zonder gebruik van chloor en optische witmakers en heeft het PEFC- en Der Blaue Engel-certificaat. Hiermee voldoet het aan de strengste milieueisen. De fabriek waar Fastprint Eco wordt gemaakt, gebruikt daarnaast haar eigen biomassa-installatie voor de productie van het papier.

Eerder bracht Van Gansewinkel in samenwerking met Océ al cradle-to-cradle kantoorpapier op de markt.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website