Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 27 november 2012

Vierwekelijkse inzameling verhoogt afvalscheiding Almelo

De eerste resultaten van een proef van Twente Milieu en Almelo met vierwekelijkse inzameling laten zien dat de methode afvalscheiding in de hand werkt.

Bij de proef in de wijk Windmolenbroek wordt eens in de vier weken de blauwe papiercontainer geleegd, in plaats van de grijze container voor restafval. Uit de eerste resultaten blijkt dat niet alleen oud papier, maar ook andere stromen sinds de invoering beter worden gescheiden. Het restafval is van 43 kilo per huishouden per maand gedaald naar 25 kilo. Papier en karton is meer dan verdubbeld, van 4,5 kilo naar 10 kilo per huishouden per maand. Ook gft-afval steeg van 35 naar 41 kilo per huishouden per maand.

Ook glas en plastic, stromen die niet aan huis maar in grote verzamelcontainers worden ingezameld, werden meer gescheiden. De stroom glas steeg van 8,5 kton naar 9,3 kton per maand, en plastic van 3,1 kton naar 4,2 kton per maand. Dit komt doordat er extra verzamelcontainers zijn geplaatst en de openingen van deze oranje containers iets vergroot zijn. Volgens Twente Milieu heeft dit zeker bijgedragen aan de stijging.

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website