Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 11 december 2012

Bouwafval Züblin naar Van Vliet Contrans

De komende jaren zal al het bouwafval van bouwonderneming Züblin Nederland uit Vlaardingen verwerkt worden door de Van Vliet Contrans.

Van Vliet Contrans.jpgRuim 93 procent van het afval gaat een tweede leven tegemoet als grondstof voor producten, of als kant en klare producten zoals puingranulaat voor de wegenbouw en compost voor de tuinbouw. Reden voor Züblin Nederland om voor de Wateringse recycler te kiezen is dat het bedrijf veel ervaring heeft met het inzamelen van bouwafval afkomstig van uiteenlopende bouwprojecten. "Door de jarenlange ervaring van Van Vliet Contrans zijn ze in staat ons afvalvraagstuk zo efficiënt mogelijk te beantwoorden", vertelt Jack van 't Hoff van Züblin Nederland B.V. "Onze bouwprojecten zijn vaak een logistieke uitdaging wat betreft de afvoer van het afval. De toe- en afvoer van de containers moet zo efficiënt mogelijk gebeuren, maar met de grootst mogelijke veiligheid. De juiste mix tussen deze twee factoren vinden wij bij Van Vliet Contrans."

De samenwerking tussen de twee partijen is gericht op een aantal pijlers zoals duurzaamheid en veiligheid. Reinier Loozekoot, accountmanager van Van Vliet Contrans; "Door vooraf een plan van aanpak te maken voor de aan- en afvoer van de containers loopt de bouw geen vertraging op. Hierbij kijken we ook nog eens naar het soort afval wat vrijkomt. Door vooraf te bepalen wat er gescheiden gaat worden, bereiken we dat er bijna geen ongesorteerd afval de bouwplaats verlaat, hetgeen resulteert in een fikse besparing op de CO2-uitstoot. Ook het gebruik van speciaal gecertificeerde hijscontainers maakt dat Züblin Nederland B.V. ook op hoogte veilig en efficiënt van het afval afkomt. Uiteraard gebeurt alles ook nog eens op een voor Züblin Nederland zo economisch voordelig manier."

Meer weten over Renewi Nederland BV (Regio Randstad Zuid)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website