Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 februari 2013

Sita neemt twee LNG-wagens in gebruik

In het kader van het regionale project 'Truck van de Toekomst' laten de gemeente Arnhem, de gemeente Duiven en Sita twee wagens rijden op vloeibaar aardgas.

SITA neemt LNGwagens in gebruik.jpgLNG-wagen met op de voorgrond v.l.n.r. Martin van Tuyl (Sita), Henk Nijland (gemeente Duiven) en Margreet van Gastel (gemeente Arnhem).

De drie partijen vierden gisteren de officiele ingebruikname van de twee LNG-wagens. De wagens van Sita rijden op LNG (vloeibaar aardgas) dat door middel van certificaten de naam groen gas mag dragen. De LNG-wagens worden ingezet voor de afvoer van afvalstromen naar de afvalbrengstations in Arnhem.

De ingebruikname van de twee wagens is een stap vooruit in het regionale project Truck van de Toekomst, dat in 2010 van start ging. Het project is geïnitieerd door de gemeente Duiven met co-financiering vanuit de Stadsregio en de provincie Gelderland. De deelnemende bedrijven zijn Sita, en de transportbedrijven Middelkoop, Bosman en Rotra. In de regio Arnhem gaan binnenkort zestien voertuigen op LNG rijden, waaronder de twee wagens van Sita. Bij de ingebruikname van de wagens waren namens de gemeente Arnhem wethouder Margreet van Gastel, namens de gemeente Duiven wethouder Henk Nijland en namens Sita regiodirecteur Oost, Martin van Tuyl, aanwezig. 

Brandstof van de toekomst

Eén van de eerste resultaten van het project Truck van de Toekomst is de bouw van een LNG-tankstation in Duiven. Dit is momenteel een mobiel tankstation waar bedrijven hun wagens vullen met LNG. In mei 2013 wordt het definitieve tankstation in Duiven geopend. Het is de eerste van zestien te openen LNG-stations in de komende drie tot vijf jaar door GDF SUEZ. “Met dit project helpen we het wegtransport de overstap te maken van diesel naar het milieuvriendelijke LNG. Net als de gemeente Arnhem beschouwt Duiven LNG als brandstof van de toekomst. Zo willen we een bijdrage leveren aan een duurzamer transport in Nederland”, aldus wethouder Nijland van de gemeente Duiven.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website