Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 april 2013

Van Gansewinkel wil realisatie circulaire economie versnellen

Van Gansewinkel heeft een samenwerkingsovereenkomst met The Circle Economy ondertekend.

Cees van Gent.jpgCees van Gent, CEO van Van Gansewinkel Groep.
Foto: Marco De Swart Fotografie

The Circle Economy biedt een actiegericht platform om de transitie naar een circulair product, business model en/of verdienmodel te versnellen. Elk van de deelnemers draagt circulaire projecten aan die in samenwerking met andere partners van The Circle Economy worden uitgevoerd. De aangesloten dienstverleners leveren kennis en de ‘doe-kracht’ en ondersteunen het bespoedigen van circulaire projecten door verbindingen te leggen binnen het aangesloten netwerk van koplopers (multinationals en midden- en kleinbedrijf).

Van Gansewinkel brengt haar kennis op het gebied van logistiek, recycling en grondstoffen in en zal andere partners van The Circle Economy ondersteunen in het sluiten van materiaalketens. Cees van Gent, CEO van Van Gansewinkel Groep: “Wij vormen een cruciale schakel in dat proces, we zamelen afval in en recyclen het tot grondstoffen of energie. We maken het voor onze klanten mogelijk om duurzaamheid en business te combineren, materiaalketens te sluiten en daarmee de economie circulair te maken. The Circle Economy is voor ons een interessant netwerk waarmee wij ons eigen streven naar een meer circulaire economie kunnen versnellen.”

Een circulaire economie gaat uit van een systeem waarin producten zodanig worden ontworpen, dat ze gemakkelijk te demonteren, hergebruiken of te recyclen zijn. Net als de kringlopen in de natuur, wordt in een circulaire economie alles weer teruggebracht in het systeem en kan groei van de economie worden gefaciliteerd, terwijl de impact op de aarde wordt geminimaliseerd.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website